Αρχείο

26 Αυγούστου 2015

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές το κόμμα ΔΕΞΙΑ

Με το παρακάτω κείμενο, ο εκδότης της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΗ και πρόεδρος του κόμματος ΔΕΞΙΑ, Παναγιώτης Μαυρίκος ανακοίνωσε την μη κάθοδο του κόμματος στις προσεχείς εκλογές:

Τάκης Μαυρίκος: Η ΔΕΞΙΑ θα είναι...

ο πρωταγωνιστής της επόμενης μέρας

Με αφορμή τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και τον διαφαινόμενο σχηματισμό συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ο αρχηγός της ΔΕΞΙΑΣ κ. Τάκης Μαυρίκος προέβη στην ακόλουθη βαρυσήμαντη δήλωση:

«Από την πρώτη ημέρα που ιδρύθηκε η ΔΕΞΙΑ μιλήσαμε για την ανάγκη παραγωγής πολιτικής, όπως αυτή διαμορφωνόταν θεωρητικά και πρακτικά, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 80.

Χωρίς να είμαστε θιασώτες των διαχωριστικών γραμμών και της θεωρίας των άκρων, πιστεύουμε πως θα πρέπει να ξεκινήσει παγκοσμίως, πολύ δε περισσότερο στην Ελλάδα, μια διαδικασία ιδεολογικής αναθεώρησης.

Όπως έχουμε πει και έχουμε γράψει πολλές φορές, η παγκοσμιοποίηση δημιούργησε μια ιδεολογική σαλαμοποίηση… Πλέον δεν υπάρχουν εναλλακτικές πολιτικές και οικονομικές θεωρίες…

Τα λογιστικά νούμερα έχουν θριαμβεύσει έναντι των ανθρώπων… Ο καπιταλιστικός μονόδρομος και η τεχνοκρατική αντίληψη της πολιτικής έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα, που αυτή την στιγμή δείχνουν δισεπίλυτα…

Η ΔΕΞΙΑ ήταν το ΜΟΝΟ κόμμα που μίλησε όλους αυτούς τους μήνες, με προτάσεις για την επιστροφή της πολιτικής στην πολιτική. Για την πολιτική που υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι την πολιτική που υπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα.

Μιλήσαμε για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την χώρα μας… Για την Γερμανοποίηση της Ευρώπης, για την διαπλοκή, για την μετανάστευση, για τα εθνικά θέματα, για την οικονομική κρίση, για τη νομισματική κρίση, για την κοινωνική πολιτική, για την Παιδεία, την Υγεία, την Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας.

Καταφέραμε με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις μας να ξυπνήσουμε χιλιάδες συνειδήσεις. Κυριολεκτικά τα τηλέφωνα του κόμματος μας έσπασαν. Τα στελέχη και οι φίλοι της ΔΕΞΙΑΣ πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα. Αυτή την στιγμή έχουμε την τιμή να αριθμούμε χιλιάδες εγγεγραμμένους φίλους στο κόμμα μας.

Είναι δεδομένο πως το πλειοψηφικό ρεύμα το κόμματος μας, έχει δημιουργήσει τεράστιο πονοκέφαλο στα υπόλοιπα κόμματα του ευρύτερου δεξιού χώρου.

Εμείς ωστόσο δεν είμαστε σαν τους άλλους. Στόχος μας δεν είναι να πάρουμε ψηφοφόρους, από τη ΝΔ, την Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και τον ΛΑΟΣ. Στόχος μας είναι αυτά τα κόμματα να ενωθούν και να γίνουν ξανά μια μεγάλη πατριωτική παράταξη. Μια μεγάλη ΔΕΞΙΑ παράταξη, που στόχο έχει το όφελος του Ελληνικού λαού…

Η ΔΕΞΙΑ είναι εδώ για να ενώσει και όχι να διασπάσει… Καλέσαμε πάμπολλες φορές, σε σημείο να κατηγορηθούμε ως εμμονικοί να ξεκινήσει ένας μεγάλος διάλογος, που στόχο έχει να γίνει η ΔΕΞΙΑ παράταξη, ξανά μεγάλη… Καλέσαμε τους κ.κ. Μεϊμαράκη και Καμμένο να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε… Τα μικροκομματικά οφέλη, προηγήθηκαν και αυτή την φορά του εθνικού συμφέροντος. Φοβούμαστε πως αυτό θα το πληρώσει η κεντροδεξιά παράταξη. Φοβούμαστε πως όλα τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιά θα χάσουν συνολικά δυνάμεις, πως όφελος της κεντροαριστεράς και ειλικρινά λυπούμαστε γι’ αυτό.

Όπως προείπα, η ΔΕΞΙΑ δεν θα αποτελέσει ακόμα έναν πόλο διάσπασης της παράταξης. Αποφασίσαμε να μην κατέβουμε στις προσεχείς εκλογές, επειδή είναι εκλογές «ειδικού σκοπού», που γίνονται για να εφαρμοστεί το τρίτο μνημόνιο. Αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε σ’ αυτό το θέατρο σκιών με λίστα. Άλλωστε τα στελέχη μας δεν είναι άνθρωποι του κομματικού σωλήνα που επιζητούν καρέκλες… Στόχος μας αποτελεί να φτιάξουμε ένα κοινωνικό κίνημα που θ’ αλλάξει τα πάντα. Γι’ αυτό τον λόγο η ΔΕΞΙΑ θα είναι πρωταγωνιστής της επόμενης μέρας. Διότι οι άνθρωποι της δεν θα είναι πολιτικά προϊόντα κάποιας κομματικής λίστας. Προέρχονται από την κοινωνία και απολογούνται ΜΟΝΟ σ’ αυτήν. Τώρα αρχίζουμε… Εις το επανιδείν».