Αρχείο

27 Ιουνίου 2014

Οι μυστικοί διαλογοι Καραμανλή - Παπανδρέου

Από το Μέγαρο Μαξίμου και από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού έχει μόλις αποχωρήσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Προβόπουλος αποκαλύπτει στον Κώστα Καραμανλή τα μαύρα μαντάτα για το έλλειμμα.
Υπολογίζεται πάνω από 8% και αυτό από μόνο του δείχνει ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Ο τότε Πρωθυπουργός αποφασίζει να ενημερώσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Τους δέχεται - διαδοχικά - στο Μέγαρο...

Μαξίμου. Σε όλους λέει το ίδιο ακριβώς πράγμα: "αφήστε με να πάρω τα μέτρα που χρειάζονται άμεσα για να μην μπούμε σε περιπέτειες. Αφήστε να πάρω εγώ το πολιτικό κόστος. Το μόνο που θέλω από εσάς είναι να μην μου ξηλώσετε τα πεζοδρόμια".

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί επέδειξαν μεγάλη ωριμότητα ακόμη και στις δημόσιες δηλώσεις τους. Ο δε Γιώργος Καρατζαφέρης έθεσε στη διάθεση του Κώστα Καραμανλή τους δέκα βουλευτές του για να μπορέσει να περάσει τα μέτρα που θα έσωζαν την Ελλάδα.

Όλοι οι αρχηγοί; Όχι όλοι. Ο Γιώργος Παπανδρέου αφότου άκουσε τον Πρωθυπουργό του είπε: "Καλά είναι αυτά που λες αλλά εγώ πιστεύω ότι πρέπει να παραιτηθείς. Υπάρχει δυσαρμονία".

Ο Καραμανλής του είπε στωικά: "Γιώργο, θα γίνεις πρωθυπουργός αλλά δεν είναι ακόμα η ώρα. Άσε με να πάρω τα μέτρα διότι θα τα βρεις μπροστά σου".

"Όχι", επέμεινε ο ΓΑΠ, "υπάρχει δυσαρμονία στη κυβερνητική πλειοψηφία σε σχέση με τη κοινωνία. Πρέπει να φύγεις".

Η απάντηση του Καραμανλή ήταν σκληρή. "Παίζεις τα παιχνίδια της διαπλοκής. Δεν θες τη σωτηρία της χώρας. Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη αν πάρουμε μέτρα τώρα αλλά θα είναι πολύ δύσκολη αν αδρανήσουμε", κατέληξε ο πρώην Πρωθυπουργός και του έδειξε την έξοδο προς τη πόρτα....

Τη συνέχεια την γνωρίζετε. Το παρασκήνιο γίνεται πολύ πιο έντονο από εκείνο το σημείο και μετά....

Θα επανέλθουμε!

spirospero.gr